Waarom merinowol voor je baby?

IMG 0662

Eigenschappen van merinowol

Merinowol heeft vele mooie eigenschappen, wat het gebruik van kleding en accessoires een goede keus maakt voor jou en je baby. Ben je benieuwd waarom ik producten van merinowol zo kan aanbevelen voor jouw baby? Hieronder lees je de eigenschappen en voordelen van merinowol allemaal op een rij!

Thermische eigenschappen van merinowol

  1. Wol isoleert: Wol heeft de natuurlijke capaciteit om warme lucht vast te houden, waardoor het een effectieve isolator is. Hierdoor blijft het lichaam van jouw baby warm in koude omstandigheden. 
  2. Ademend vermogen: Wol kan vocht absorberen en verdampen, waardoor het ademend is. Dit helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur door overtollige warmte en vocht af te voeren, wat comfortabel is in uiteenlopende temperaturen.
  3. Temperatuurregulatie: Wol past zich aan aan de lichaamstemperatuur, wat betekent dat het koel aanvoelt in warmere omstandigheden en warm in koudere omgevingen. Het houdt een comfortabel evenwicht tussen warmte en frisheid.
  4. Natuurlijke vezelstructuur: De vezelstructuur van wol heeft kleine luchtruimten, waardoor het isolatievermogen wordt vergroot. Dit draagt bij aan de warmtebehoudende eigenschappen.

Zelfreinigend vermogen van merinowol

  1. Zelfreinigend: Doordat merinowol zelfreinigende eigenschappen heeft, hoeft het niet vaak gewassen te worden. Hoe is wol zelfreinigend? Merinowol bevat lanoline. Dit is een natuurlijk vet in de wol, wat de wol vuil- en waterafstotend maakt. Lanoline werkt als een soort natuurlijke zeep wanneer het met vocht in aanraking komt.
  2. Antibacterieel: Lanoline in de wol werkt antibacterieel, waardoor luchtjes minder snel in de wol trekken en het dus minder snel onfris ruikt. Wil je je wolletje toch opfrissen? Meestal is een nachtje buiten of in een vochtige badkamer al voldoende. 
  3. Merinowol kriebelt niet: Door de hogere woldichtheid is merinowol heel zacht en kriebelt het niet. Wol is hypoallergeen en de kans op allergie is zeer klein.
  4. Je wolletje toch wassen? Merinowol kan met de hand of op een wolwasprogramma met een wolwasmiddel in de wasmachine gewassen worden. Een vlek behandel je met ossengalzeep. Als je het niet uitwringt en plat laat drogen, vervilt het niet en blijft je wol het langst mooi. Merinowol krimpt niet snel als je je aan de wasvoorschriften houdt.

Merinowol bij Natural Cosy Kids

Deze bovengenoemde eigenschappen maken merinowol een populaire keuze voor kleding en accessoires voor jouzelf of jouw baby zoals de buideltop, het rompertje, overslagshirtje, babybroekje of mutsje. Of voor accessoires zoals het boxkleed van teddy merinowol of de onderlegger voor aankleedkussen of kinderwagen, of de Warmtemaantjes met hoes van (teddy) merinowol. Omdat het niet alleen warmte biedt, maar ook ademend en comfortabel is voor verschillende weersomstandigheden. Merinowol is geschikt om het hele jaar door te gebruiken.

Nog even dit:

Bij Natural Cosy Kids maken we gebruik van mulesingvrije wol en waar mogelijk biologisch. Mulesingvrij betekent dat er geen huid bij achterste van het schaap wordt weggesneden (vaak zonder verdoving) om een wol-vrij gedeelte te creëren, waardoor er geen poep en urine in de wol komt. Mulesing is voor het schaap een zeer pijnlijke behandeling.

Nieuwsgierig geworden naar alle items van merinowol?

Shop hier de hele collectie!

Deel dit blog:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

De waardering van naturalcosykids.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.