Wat maakt een Warmtemaantje anders dan andere pittenzakken en kruiken?

Er zijn kruiken en pittenzakken in vele vormen en maten. Begrijpelijk, want wie wil er niet profiteren van comfortabele warmte op je lijf? Maar er zijn ook veel verschillen, en deze wil ik ten opzichte van mijn Warmtemaantje met je vergelijken.

  • Een Warmtemaantje is een stuk veiliger in gebruik. Je hebt bij het Warmtemaantje niet te maken met kokend water, wat zeer gevaarlijk kan zijn mocht de kruik (ongemerkt) gaat lekken. Een pasgeboren baby kan niet aangeven dat dit gebeurt met alle gevolgen van dien.
  • Een warmwaterkruik van metaal of rubber kan handig zijn om het bedje of kleding lekker warm te maken, maar is bij een jong kindje of als hulpmiddel bij borstvoeding niet praktisch omdat ze niet vormbaar zijn en te zwaar om op een buikje of borst te leggen. Daarnaast is het niet mogelijk om een waterkruik koud uit de diepvries te gebruiken, wat soms erg wenselijk is. Een Warmtemaantje kan wél in de vriezer en op zwellingen/stuwingen gelegd worden.   
  • Het Warmtemaantje is een flexibel warmtekussentje, de pitten vormen zich mooi naar het lichaam waardoor je optimale profiteert van de vorm. 
  • Het Warmtemaantje is zo gevormd dat het een pas gevuld maagje van een baby ontziet.
  • Duurzaamheid: Het Warmtemaantje is gevuld met kersenpitten. Deze vulling is het meest duurzaam omdat kersenpitten nat mogen worden en zelfs wasbaar zijn. Doordat je de pittenzak kan besprenkelen met water voor gebruik is de kans op uitdroging van de pitten en daarmee brandgevaar kleiner dan wanneer je bijvoorbeeld lijnzaad of tarwe gebruikt. 
  • Wassen: Daarnaast is de kans dat een baby over het Warmtemaantje heen spuugt of plast aanwezig. Het Warmtemaantje hoeft dan niet direct weggegooid te worden omdat je het Warmtemaantje eenvoudig met de hand of in de wasmachine wast.
  • De kersenpit is een niet-eetbaar restproduct dat ook zeer moeilijk ontkiemt. Daarom kan je het Warmtemaantje ook nat sprenkelen voordat je het in de oven of magnetron opwarmt. Het Warmtemaantje droogt dan minder snel uit, wat de gebruiksduur verlengt.

Met het Warmtemaantje heb je, wanneer je de gebruiksaanwijzing volgt een product in handen die je veilig bij je kindje kan gebruiken tegen krampjes of kou, óf voor jezelf bij borstvoeding, menstruatiepijn, spierpijn of kou. Daarnaast is het een duurzaam product aangezien er met een restproduct gewerkt wordt welke ook nog wasbaar is. 

Voor welke kleur of print kies jij?

Warmtemaantje merinowol babykleding

Deel dit blog:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

De waardering van naturalcosykids.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.